Måla dina trädgårdsmöbler: 7 tips

Trädgårdsmöblerna har ett vackert och varmt utseende. Till skillnad från plast kräver trämöbler lite underhåll. Till exempel är det lämpligt att måla trädgårdsmöbler regelbundet. Om du gör det kommer de att hålla mycket längre. Du kan måla dina trädgårdsmöbler med en neutral fläck, du kan måla den med en klar lack, eller du kan måla den med färgad färg. Hur gör man det? Här är 7 tips för att måla dina trädgårdsmöbler.
Måla trädgårdsmöblerna
1. Demontera trädgårdsmöblerna.
De flesta trädgårdsmöbler kan tas isär. Att måla är väldigt enkelt! Dessutom kan den träffa svåråtkomliga hörn och kanter. Har du en fin justerbar gräsmatta som du vill måla? Ta sedan en bild när du demonterar gångjärnspunkten. Detta gör att du kan se exakt hur allt sattes ihop igen efter målning.
2. Rengöring
Rengör delarna noggrant innan arbetet påbörjas. Trästolar och trädgårdsbänkar absorberar mycket smuts under hela året. Du kan rengöra den med ett bra avfettningsmedel. Obs: Ammoniak och alkohol är inte särskilt väl avfettade. Det är bättre att skaffa ett färgat rengöringsmedel, det är billigt och fungerar utmärkt. Är dina möbler smutsiga med gröna avlagringar? Ta sedan bort det så mycket som möjligt eller behandla träet först med tvättmedel. 3. Ta bort gammal färg
Finns det en annan gammal färg på trädgårdsmöbler? Kontrollera sedan om den fortfarande är korrekt ansluten. Där färgen inte fäster bra måste du skrapa bort den gamla färgen. Är färgen dålig överallt? Använd sedan en färgbrännare eller färgavlägsnare för att ta bort all gammal färg. Efter att du har tagit bort färgen, rengör delarna igen.
4. Polera träet med sand
Finns det ett lager gammal färg på trädet längre? Slipa sedan det. Hur du gör detta beror på skicket på möblerna i din trädgård.
Är träet flagnat, gammalt eller något poröst? Börja sedan med grovt sandpapper (P60 eller P80 sandpapper). Detta gör att träet härdar så mycket att färgen kommer att fästa bättre senare. Leta sedan efter finare sandpapper. Är träet något vittrat eller slipat med grovt sandpapper? Polera sedan med medelstor kartong (P100 eller P120). Det kan sedan finmalas för jämnare resultat. Ser dina möbler fortfarande bra ut, eller har du fortfarande en bra färgfärg som du bara vill måla? Polera sedan med fint sandpapper (P160 eller högre). Därför skrapar vi alltid trä från grovt till fint. Om du inte vill ha jämnare resultat använder P160 vanligtvis den sista slipningen.
5. Behöver du en primer? Om du behöver en primer beror på några saker. Detta beror främst på möbelns skick.
Är möblerna redan målade och du kan knappt se det nakna träet? Ingen primer krävs. Betar du? Använd inte primers.
På bar trä kan du måla eller lacka med en primer. Du kan välja en vit eller färgprimer. Om du målar möbler med ett klart lack, välj en klar primer för att förbehandla träet. Vet du redan färgen att måla? Välj sedan en primer av samma bas (terpentinolja eller vattenbas). Efter start, slipa möblerna lätt igen med fint sandpapper. Efter det är det dammfritt och du kan måla på det översta lagret du behöver.
6. Avsluta möblerna
Nu behöver du verkligen måla trädgårdsmöblerna. Välj alltid rätt yttre färg för dina trädgårdsmöbler. Du föredrar att använda terpentinfärg. Det är mer motståndskraftigt mot väderförhållanden och yttre smuts. Om du vill måla med akvareller: Välj ännu bättre kvalitet från kända märken. Om inte, måste du förmodligen måla om ett år eller två. Det rekommenderas att måla trädgårdsmöblerna två gånger med medellätt sandpapper och fint sandpapper.
7. Sätt ihop möblerna igen
När färgen har torkat på alla delar måste möblerna bytas ut. Bilderna tagna i steg 1 är mycket användbara här. Du kan se var de viktiga artikuleringspunkterna är och var alla delar hör hemma. Fungerar det inte? Du kan sedan kontrollera leverantörens webbplats för att se om du kan hitta möbelhandboken. Att måla dina trädgårdsmöbler kan förlänga livslängden kraftigt. Möbler som ser gamla och slitna ut kan hålla i flera år om de är rätt målade. Vissa människor ändrar färgen på sina möbler vartannat till tre år. Således har de alltid ett nytt utseende i trädgården.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *